Babi Berbulu


Har har har. Wassup wassup fellow-fellow serabai semua. Lu orang mesti tau kan kambing tu apa. Kambing merujuk secara umum kepada haiwan yang tergolong dalam golongan benda hidup, bertulang belakang (vertebrat), kelas mamalia. Kambing adalah haiwan berdarah panas. Har har har! Kat kampung wa banyak kambing, macam-macam jenis kambing ada. Wa rasa kat kampung lu orang pun ade jugak kot kambing. Tu pon kalau lu orang memang asal dari kampung macam wa. Kalau lu orang asal dari bandar memang kambing tu 'RARE' bagi korang. Tapi lu orang rilek jer ok? Pasal kat sini wa bukan nak cerita pasal kambing. Tapi babi. Har har har! Ape kejadahnye wa nak citer pasal babi ni lu orang tanya? Pasal babi yang wa nk cerita ni special sikit bai. Babi yang berbulu. Har har har. Komfom lu orang nk baca story ni smpai habis.


HUKUM BABI DALAM AGAMA MONOTEISTIK
Katakanlah (wahai Muhammad): Aku tidak dapati dalam apa yang telah diwahyukan kepadaku, sesuatu yang diharamkan bagi orang yang hendak memakannya melainkan kalau benda itu bangkai atau darah yang mengalir atau daging babi kerana sesungguhnya ia adalah kotor atau sesuatu yang dilakukan secara fasik, iaitu binatang yang disembelih atas nama yang lain dari Allah. Kemudian sesiapa yang terpaksa (memakannya kerana darurat) sedang dia tidak mengingininya dan tidak melampaui batas, maka sesungguhnya Tuhan mu Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Terjemahan Al-Quran Surah:6.Al-An'am Ayat 145) 
Kalau nak ikut dalam Bahasa Melayu, perkataan "babi" tu jer dah cukup nak menghina orang. Atau wa boleh cakap perkataan "babi" tu sememangnye sangat kesat dalam konteks masyarakat Melayu Malaysia. Wa pun orang Melayu, wa jujur cakap kat sini kadang-kadang memang wa sebut gak "babi betul lah" dekat someone yang wa tension. Har har har! Jangan marah plak kalau wa bersifat jujur kat sini! Tapi bukan Melayu jer. Banyak lagi bangsa lain yang bersetuju yang haiwan babi diangggap hina dan gelaran babi adalah satu gelaran buruk. Jangan marah. Wa pun orang Melayu jugak macam lu orang. Biasalah bro. Melayu kan skeptikal !?

BABI YANG BERBULU

Ok la tu wa rasa dah cukup intro wa pasal babi. Lu orang pon mesti bosan nk baca. Ni wa nk cerita plak pasal babi berbulu. Lu orang pernah jumpa tak babi berbulu? Bukan macam babi hutan tu. Kalau babi hutan tu memang berbulu, tapi tu normal la bai? Ni bulu special punya. Bulu dia macam bulu kambing. Har har har. Nama sains babi ni Babi Mangalitsa. Berasal dari Austria dan Hungary. Wa pun tak dapat banyak info lah pasal babi ni. Tapi apa yang wa boleh cakap. Bulu babi ni memang diorang ada gunakan untuk ganti bulu kambing. Lu orang ushar la sendiri gambar-gambar babi berbulu yang tempek kat bawah ni.

babi berbulu spesis betina

babi berbulu spesis jantan (bertanduk)

keluarga babi berbulu

babi berbulu putih macam kambing biri-biri

babi berbulu tengah bercinta (couple la nih)

PIC OF THE DAY : babi berbulu keriting. (sangat cool!) 

Har har har! Itulah dia serba sedikit gmbar babi yang wa dapat dari e-mail wa. Memang harun salim bachik betul lah babi ni. Keliru tak lu orang kalau ada produk bulu babi macam ni? Macamana nak tahu? Wa rasa JAKIM kena keluarkan garis panduan cepat. Kalau tak, memang 'selamat' lah jahil-jahilian yang ada dalam Malaysia macam wa nih. Har har har.

Makin menjadi-jadi orang kafir Laknatullah Yahudi sialan lahabau tu nak hancurkan umat Islam yang jahil macam kita ni. Wa rasa dah sampai masa kita tegakkan kebenaran kita. Tak kan nk duduk diam jer tunggu orang atau pihak-pihak berkuasa? Apa fungsi kita sebagai pengguna kalau tak berani bersuara? Har har har

JAKIM, mainkan peranan.. Jangan tunggu hasil produk haiwan ini sampai ke dalam rumah umat Islam di Malaysia. Lebih teruk lagi kalau hasil bulu haiwan ini dibuat sejadah hamparan masjid, kopiah, permaidani dan produk untuk kegunaan muslim. Ingatlah, agenda kafir untuk mempersendakan kesucian agama Islam takkan berhenti selagi kita tidak menuruti jalan mereka. Umat islam macam lu orang kat luar sana, sila berhati-hati.

Walaupun perancangan kapir laknat ni nk jatuhkan umat Islam sangat detail dan terperinci, tapi wa tetap percaya rancangan Allah swt tu yang paling bagus dan terbaik. Marilah kita sama-sama berhati-hati dan terus menegakkan syiar Islam kita dengan penuh maruah.

"Musang berbulu Ayam okay lagi daripada Babi berbulu Kambing"